De bedoeling? | SmartR

De bedoeling?

24 juli 2017

Deze week reed ik achter een vrachtwagen met liefst 7 verschillende snelheidsstickers. Ik ben eens even gaan zoeken wat hier nu de bedoeling van is….

In diverse landen zijn deze stickers verplicht (forse boetes!) om de achteropkomende de automobilist (mij dus) te waarschuwen voor de vrachtwagen geldende maximum snelheid. Afhankelijk van wegtype, het voertuig, het land en het gewicht van de lading zijn er verschillende geldende maximale snelheden. Aan mij is het dus uit te maken hoe snel de vrachtwagen voor mij mag rijden????????

Ik verbaas me regelmatig dat wij dit soort zaken in stand houden. Het gaat elk doel voorbij inmiddels. Het voldoen aan de regelgeving wordt een doel op zich, terwijl het middel totaal niet meer bijdraagt aan het doel.

Een medewerker in de zorg die door haar leidinggevende wordt aangespoord vooral uren te boeken, zicht te verantwoorden etcetera, omdat anders de gemeente geen subsidie verstrekt. Ik kan mij niet voorstellen dat dit de bedoeling van de gemeente is geweest. De medewerker is drukker met verantwoorden, uren schrijven en afstemming met de leidinggevende of het allemaal goed gaat… in plaats van de echte bedoeling, het leveren van zorg.

Ik heb er een persoonlijke missie van gemaakt. Terug naar de bedoeling! Geen overbodige dingen, maar doen waar je toegevoegde waarde en kracht ligt. Terug naar de bedoeling! Het wordt er zoveel leuker van…

#terugnaardebedoeling

Vorige Volgende